Υποχρεώσεις των ομάδων

Πέρα από την επιτυχημένη ή μη διεκπεραίωση της μελέτης, η επίδοση των φοιτητών μέσα στο εργαστήριο αξιολογείται και βάσει των παρακάτω υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν απέναντι στους διδάσκοντες:

  • Οι ομάδες θα φέρουν πλήρη ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζουν μέσα στο εργαστήριο. Τα ατομικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν θα αφορούν αποκλειστικά στο εσωτερικό της ομάδας και δεν θα εμφανίζονται μέσα στο εργαστήριο.
  • Η εικόνα ακόμα και των «πρόχειρων» σχεδίων θα εκτιμάται ως ενδεικτική της ποιότητας τόσο της μελέτης όσο και της μελετητικής ομάδας καθεαυτής. Είναι στην ευθύνη των ομάδων να παρουσιάζουν μία συνεπή, ακόμα και ελκυστική, εικόνα προς τους διδάσκοντες.
  • Η διαρκής εξέλιξη της μελέτης θα συνεκτιμάται σε σχέση και με τις δοκιμές που θα επιχειρούν οι ομάδες κατά τη διάρκεια αλλά και εκτός του μαθήματος. Οι διορθώσεις θα είναι απολύτως ανάλογες της προσπάθειας που θα καταβάλλουν οι ομάδες στο δικό τους χρόνο.

Οι «παρουσίες» στο μάθημα είναι απολύτως συναρτημένες με τη συμμετοχή στο μάθημα. Παρότι οι εργασίες και η εξέλιξή τους αξιολογούνται σαν το έργο μίας ομάδας, οι ατομικές παρουσίες όλων των μελών και η συμμετοχή τους είναι απολύτως απαραίτητες. Παρότι δεν τίθεται θέμα «ελάχιστου αριθμού παρουσιών», είναι απολύτως στην κρίση των διδασκόντων πότε οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα. Ασυνέπεια ενός μέλους της ομάδας έχει επίπτωση σε ολόκληρη την ομάδα αδιακρίτως. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα των ατομικών παρουσιών και συμμετοχής στο μάθημα είναι εξίσου ένα ζήτημα που λύνεται εσωτερικά μέσα σε κάθε μελετητική ομάδα. Οι διδάσκοντες δεν φέρουν καμία ευθύνη απέναντι σε τέτοιου είδους αστοχίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: