Τελική παρουσίαση – παράδοση εργαστηρίου

Η τελική παράδοση – παρουσίαση του εργαστηρίου θα γίνει την Τετάρτη 27/6 στην αίθουσα Β6. Για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου, στις 8:30 θα εξεταστούν τα θέματα των τμημάτων Δ1 & Δ4 και στις 11:30 τα θέματα των τμημάτων Δ2 & Δ3.

Η παρουσίαση θα γίνει με τους γνωστούς όρους, δηλ. με μία παρουσίαση των προτάσεών σας σε 10 λεπτά, η οποία θα συμπεριλαμβάνει:

 1. Την σύντομη παρουσίαση της γενικής λογικής της πρότασής σας για τον ευρύτερο χώρο του σχολείου (κεντρική ιδέα, λειτουργική οργάνωση, ανάπτυξη της πρότασης)
 2. Την παρουσίαση της μελέτης εσωτερικού χώρου, δηλ. την αίσθηση και την αισθητική του χώρου, τις χρωματικές και στιλιστικές σας επιλογές, την επιλογή του εξοπλισμού και της επίπλωσης, και την γενικότερη αντίληψη του χώρου.

Εκτός της παρουσίασης θα παραδοθούν και οι θεωρητικές εργασίες σε ψηφιακή μορφή, σε αρχείο μορφής Pdf ή Word 97-2003 (Για περισσότερα τεχνικά ζητήματα δείτε αμέσως παρακάτω). Οι θεωρητικές εργασίες θα έχουν έκταση περί τις 3000 – 5000 λέξεις και θα αξιολογηθούν σε σχέση (α) με την πυκνότητα και την δομή του λόγου και των ερωτημάτων που διατυπώνονται, και (β) με την αρτιότητα της ορθής ακαδημαϊκής γραφής (π.χ. παραπομπές, βιβλιογραφία, κτλ., όπως έχετε ήδη εργαστεί στο Γ’ εξάμηνο, στη βάση των σημειώσεων της Κας Γεωργιάδου).

Διευκρινίσεις:

 • Καθώς στην λεγόμενη και «1η τελική παράδοση» πολλές ομάδες εμφανίστηκαν έως και ανεπαρκείς ως προς τις προσδοκίες μας, το σκέλος «1» παραπάνω λογίζεται και σαν ευκαιρία να διορθώσετε την επίδοσή σας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσετε να μην δώσετε παραπάνω από τον μισό χρόνο της παρουσίασής σας!
 • Η παρουσίαση θα υποστηριχθεί από παράλληλη προβολή εικόνων, διαγραμμάτων κλπ., όπως ήδη έχει γίνει σε όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις. Ωστόσο σε ότι αφορά συνθέσεις και σχέδια που ενδεχομένως έχουν γίνει στο χέρι (π.χ. πινακίδες χρωματικών επιλογών κτλ) θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ορθή παρουσίασή τους, π.χ. σε όμορφες πινακίδες με σκληρή πλάτη, κλπ.
 • Επιπλέον των ανωτέρω, οι παρουσιάσεις θα υποστηριχθούν βεβαίως και από μακέτες.

Τρόπος παράδοσης:

Το υλικό των εργασιών, βάσει των ζητουμένων του εργαστηρίου (όπως περιγράφονται εδώ και γενικότερα εδώ), θα παραδοθεί στους διδάσκοντες σε cd. Στo cd αυτό θα θα αναγράφονται τα ονόματα της ομάδας, ο τίτλος του εργαστηρίου και το τμήμα (Δ1-Δ4). Επιπλέον θα έχει την εξής δομή:

 1. Φάκελος με όνομα «Θεωρητική εργασία», ο οποίος θα περιέχει την θεωρητική εργασία σε μορφή, όπως είπαμε πιο πάνω, Pdf ή Word 97-2003. Οι φωτογραφίες που θα εισαχθούν στο αρχείο αυτό δεν θα έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 600Χ800 pixel και ανάλυση μεγαλύτερη από 96dpi.
 2. Φάκελος με όνομα «Μελέτη 4ου Δημοτικού Σχολείου», ο οποίος θα περιέχει:
  1. Την παρουσίασή σας, είτε σαν αρχείο PowerPoint 97-2003, είτε σαν Pdf, είτε σαν φάκελος εικόνων. Το αρχείο (ή ο φάκελος) θα έχουν σαν τίτλο τα αρχικά των επωνύμων της μελετητικής ομάδας και, σε συνέχεια, το συνθετικό «_Παρουσίαση» (π.χ. για την ομάδα Αναστασάκης, Κλωνιζάκης, Κωτσή, ο τίτλος θα ήταν «ΑΚΚ_Παρουσίαση»). Οι εικόνες που θα εισαχθούν στην παρουσίαση δεν θα είναι μεγαλύτερες από 1200χ800 pixel και ανάλυση 96dpi.
  2. Τα γραμμικά σχέδια της γενικής μελέτης, στην οριζόμενη από τα ζητούμενα του εργαστηρίου κλίμακα, σε μορφή Pdf, που θα φέρει ως τίτλο τα αρχικά των επωνύμων της μελετητικής ομάδας και, σε συνέχεια, το συνθετικό «_Σχέδια». Στην περίπτωση που τα σχέδια είναι δουλεμένα στο χέρι, προτείνεται η ψηφιοποίησή τους σε scanner, ενώ – με όποια επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμα – θα γίνουν δεκτές και ψηφιακές φωτογραφίες.
  3. Φάκελο με τις φωτογραφίες της μακέτας (ή των μακετών), με γενικό τίτλο «Εικόνες» και επιμέρους τίτλους φωτογραφιών με πρώτο συνθετικό τα αρχικά των επωνύμων της ομάδας, και δεύτερο συνθετικό ανάλογο των απόψεων που παρουσιάζονται (π.χ. «_είσοδος από την δυτική πύλη»). Δηλ. στο πιο πάνω παράδειγμα ομάδας θα είχαμε: «ΑΚΚ_είσοδος από την δυτική πύλη». Εφόσον επιθυμείτε μία συγκεκριμένη αλληλουχία φωτογραφιών, τότε μπορείτε να παρεμβάλλεται αύξων αριθμός: δηλ.  «ΑΚΚ_001_είσοδος από την δυτική πύλη».
  4. Φάκελο με γενικό τίτλο «Μελέτη Εσωτερικού χώρου», ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τα γραμμικά σχέδια της μελέτης εσωτερικού χώρου στην οριζόμενη από τα ζητούμενα του εργαστηρίου κλίμακα, σε μορφή Pdf με τίτλο τα αρχικά των επωνύμων της μελετητικής ομάδας και, σε συνέχεια, το συνθετικό «_Μελέτη Εσωτερικού χώρου», (άρα, κατά το γνωστό παράδειγμα, «ΑΚΚ_Μελέτη Εσωτερικού Χώρου»), όπως και τις εικόνες ή τις ψηφιοποιήσεις (ή φωτογραφίες) των έγχρωμων σχεδίων ή και των πινακίδων, ή και των μακετών που τυχόν θα προκύψουν από την μελέτη εσωτερικού χώρου, με τίτλους ανάλογους του [3] (δηλ., «ΑΚΚ_Τομή ΑΑ», κλπ.)

Αξιολόγηση:

Οι συνθετικές εργασίες θα αξιολογηθούν συνολικά στην βάση:

 1. Της αρτιότητας και της πειστικότητας της προφορικής παρουσίασης
 2. Της ποιότητας των ιδεών
 3. Της ανάπτυξης της μελέτης
 4. Της ποιότητας των μελετητικών σχεδίων και των αναπαραστάσεων του χώρου

Οι θεωρητικές εργασίες θα αξιολογηθούν συνολικά, όπως σημειώνεται και παραπάνω, στην βάση:

 1. της πυκνότητας και την δομής του λόγου και των ερωτημάτων που διατυπώνονται, και
 2. της αρτιότητα της ορθής ακαδημαϊκής γραφής
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: