1η τελική παράδοση: ζητούμενα της παρουσίασης

Η πρώτη τελική παράδοση αφορά στην τελική πρόταση των ομάδων για την οργάνωση και τον σχεδιασμό του σχολείου.

 

Κάθε ομάδα θα κάνει παρουσίαση 7 λεπτών (οργανώστε το τι θα πείτε και κάντε πρόβα!) στην οποία θα αναλύσει τα προβλήματα που διακρίνονται στον υφιστάμενο χώρο, τους στόχους της προτεινόμενης μελέτης και την κεντρική ιδέα της πρότασης. Στην συνέχεια θα αναλυθούν η λογική οργάνωσης του συνολικού και των επιμέρους χώρων (κυκλοφορίες, διατάξεις οργάνωσης, κτλ.), οι συνθετικές ενέργειες που ακολουθήθηκαν, και, τέλος, η ποιότητα του τελικού χώρου.

Κάθε παρουσίαση θα πρέπει να υποβοηθείται από το ανάλογο, ψηφιακό ή ψηφιοποιημένο, οπτικό υλικό (ψηφιακή προβολή στον πίνακα). Αυτό σημαίνει ότι ο λόγος σας θα πρέπει να «επενδυθεί» με τς κατάλληλες εικόνες: φωτογραφίες από τον υφιστάμενο χώρο ή / και από πρότυπες μελέτες, λειτουργικά διαγράμματα και σκίτσα, προοπτικά του χώρου και φωτογραφίες τς μακέτας, κτλ. Θυμηθείτε ότι μέσα στην τάξη σας έχουμε παραπέμψει για τέτοιου είδους τεχνικές παρουσίασης σε πρότυπες εργασίες (π.χ. στο greekarchitects.gr) και σε πινακίδες διαγωνισμών (π.χ. στο Arquitectum.com).

Επικουρικά στην όλη συζήτηση θα έχετε όλες τις προμακέτες που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της ιδέας σας, όπως και τις τελικές μακέτες της πρότασής σας (εσωτερικός και εξωτερικός χώρος, σε κλίμακα ανάλογη του τοπογραφικού). Τέλος, οφείλετε όλοι να έχετε ολοκληρωμένα σχέδια κατόψεων, όψεων και τομών του κτιρίου, πλήρη με εξοπλισμό, σε κλίμακα 1:75, όπως επίσης και σχέδιο γενικού τοπογραφικού (δηλ. διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου) σε κλίμακα 1:150 – 1:100.

Στην επόμενη – και τελευταία – φάση του εργαστηρίου θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την μελέτη εσωτερικού χώρου για έναν επιλεγμένο χώρο, τον οποίο θα επιλέξετε μαζί με τους διδάσκοντες του εργαστηρίου (να είστε έτοιμοι να προτείνετε ποιον χώρο εσείς θέλετε να μελετήσετε).

Advertisements

3 thoughts on “1η τελική παράδοση: ζητούμενα της παρουσίασης

    • Όπως εσείς θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για την παρουσίαση! Όλα όσα περιγράφονται ως υποχρεωτικά «παραδοτέα» (δηλ. το cd με τα σχέδια) θα σας τα ζητήσουμε στο τέλος του εξαμήνου, τώρα αυτό που θέλουμε είναι την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της πρότασής σας: υπό αυτή την έννοια όλα όσα «ζητάμε» είναι αναγκαία, αλλά σε μία μορφή που να είναι η καλύτερη για να υποστηρίξει την περιγραφή της πρότασής σας!

      Γενικά σε αυτή την παρουσίαση δεν «θέλουμε» τίποτα – μόνο να μας πείσετε για την πρότασή σας.

  1. Παράθεμα: Τελική παρουσίαση – παράδοση εργαστηρίου | edulab4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: